SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Katrineholms Simsällskap
"Klubben det stänker om"
KSS A-gruppen

Dagbok från resan och tävlingen i Esbjerg 2023
2023-05-27 07:51
Hela gänget framför de klassiska Esbjergsgubbarna

Dag 1 - torsdag 18/5

Vi vaknade i våra fridfulla sängar klockan 05.00 sen bar det av till Duveholmshallen.  
Sedan började vår farliga färd mot Danmarks vildmark. På vägen dit behövde vi lite förstärkning så vi hämtade Irma i Strångsjö. Hon kom med ett stort ego som var större en självaste blomman Erik. 
Men sedan när vi åt frukost så sa blomman Erik något genialiskt som skulle kunna ge han nobelpris. 
"Dom blir så skrynkliga när man trycker in dom i påsen"
Efter det sa Olle jag har vitlöksost i en påse. Vilket resulterade i att August dök upp då han älskar vitlöksost. 
Nä men det kanske bara var Tyra som hörde fel 😉
 
Helt plötsligt stod vi på en parkering i självaste Danmark. Det var då Erik kom på att han glömt sin mat. 
"Jag längtar tills vi får mat senare....."
 
När det väl var dags för den efterlängtade middagen visade det sig att mikron var spårlöst försvunnen och vi menar allvar den här gången!!!!
Medan Ola och Erik kämpade sig igenom med frusen mat satt vi andra och lyxade på varm mat från ungen efter en del väntan.
 
Det här var vår resedag vi hoppas på en lika händelserik dag imorgon!!! 
Tyra & Irma
 
 
Dag 2 - fredag 19/5
Klockan 06.00 gick alarmet som löd "You gotta wake up, cause its time to go Beast Mode" vilket passade ganska bra med tanke på dagen som låg framför oss.
Vid halv 7 gick vi ner till frukosten och där fanns det fem sorters bröd, olika pålägg, yoghurt och en hel buffe med musli och nötter. För en gångs skull var August hungrig på frukosten innan en simtävling och Erik slukade flera portioner i vanlig ordning.
Efter att ha lagt en kabel drog vi till simhallen för lite insim.
Om man någonsin ska köra ett triathlon så är det väldigt bra träning inför starten att simma in på en simtävling. För det är väldigt trångt. Om man vill komma fram till startpallen för att köra en spurt hjälper det om man är brottare. 
Om det är trångt i bassängen brukar det betyda trångt på läkaren också. Det stämmer! Vi lyckades sätta upp vår bas längst upp inne i hörnet varifrån vi utgick under dagen. Först ut av killarna August med  200 frisim med 3 sekunders pers sedan var det 50 bröst med 0,5 sekunders pers och sist 100 medley med 0,2 sek pers. 
Erik simmade 50 bröst, 2 sek Pers, 50 rygg, 0,05 sek Pers och 100 fjäril, 2 sek Pers. 
Under dagen förklarade Ola att vi samlade på oss 12 guldmedaljer, 2 silver och 1 heatvinst. 
Innan finalpasset på kvällen var det dags för invigningen av tävlingen, en stor ljusshow med dansare och en tjock dansk som snackade i en oändlighet. Vi blir oskyldigt mobbade av ett gäng tyska småtjejer som driver bort oss från våra platser, men vi orkar inte tjafsa vidare så vi går tillbaka till vandrarhemmet istället.
Middagen blev klar efter hårt arbete av Peter och Ola.
Ola förklarar också nu att en guldmedalj är ett personligt rekord, på så sätt kan vi slå klubbens (riktiga) medaljrekord på 28 medaljer från 2017. 
Vi avslutar dagen med att skratta ihjäl oss när en tysk kikar in i vårat rum och när vi glömmer galgar i Linnéas säng.
August & Erik
 
Dag 3 - lördag 20/5
Idag har vi simmat 25 frisim och bröstsim, 50 fritt och fjäril, 100 rygg och 200 bröstsim.   Överlag har det gått bra och det har varit roligt. Till lunch åt vi god spagetti och köttfärssås. Många har slagit pers. Sen kom vi hem och spelade kort och Uno i solen, vilket aldrig tog slut. Efter det gick vi och kollade på finalerna och sedan ishockey. Sverige vann med 4-0! Imorgon är det sista tävlings dagen vilken känns tråkigt. Men vi hoppas på en lika bra och rolig dag imorgon. 
Linnéa & Filippa
 
Dag 4 - söndag 21/5 
Vi vaknade vid 06:00 packade våra simväskor, gick på toa och sedan gick vi och åt frukost. Efter att vi hade ätit gick vi till simhallen och simmade in. Sedan körde vi våra lopp, åt lunch och sedan åkte vi till gubbarna vid havet. Vissa badade men det gjorde icke vi. Sedan åkte vi runt och upptäckte Esbjerg. Sedan gick vi till finalerna och kollade på dom, innan vi åt middag. Sedan gick Filippa och Olle till netto sen var det dags för det årliga wienerbrödet. Sedan gick Olle och Filippa med några på promenad, medan Linnea kollade på hockey. Sedan gjorde vi oss i ordning och packade det vi kunde inför hemresan.
Linnéa Filippa Olle
 
 
Dag 5 - måndag 22/5
Idag vaknade vi klockan 06.00 igen som vanligt. Efter det städade vi och vattnade dom visna blommorna som stod 6 m ner från vårt fönster. Efter det åt vi frukost och en dansk tant började prata med Tyra som råkade få med sig en macka 😬😅
Sedan började resan tillbaka hem från Danmark.
Sen så sov vi lite men började spela kort.
Gissa vem som blev Svarta Petter mest gånger???
Svårt gissat såklart det blev Erik 
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
En blomma för varje gång han förlorade. 
Sen åkte vi båten och då fick vi ta en sista titt på danska godis priser som chockar oss varje gång. 
 
Sen kom vi till Skåne som fortfarande är lite danskt precis som snapphanarna. 
Sen spelade vi kort igen och ett one in a million moment skedde, Erik vann. Helt sjukt.  
Sen åt vi på Old Mikes, även kallat Bengts. Då åt vi lite hamburgare.
 
Sen sov vi alla lite och tillslut blev iallafall Irma och Tyra lite övertrötta. Så dom skrattade åt idiotiska saker som när August drog upp Svarte Petter. Eller när Tyra skulle blanda sina kort och råkade visa ena kortet.
Sen stack August med sitt tåg och efter det hände inte så mycket mer än att Irma började sjunga Shut Up and Danceväldigt vackert, förmodligen har den fastnat i allas hjärnor efter den här resan. 
Så ja det var den resan.
Erik August Irma Tyra